Hoe ’t werkt
Best eenvoudig eigenlijk! De oven staat op een aanhanger en is van alle gemakken voorzien. Daarnaast kunnen wij ook alle ingrediënten leveren zodat jij de deur niet meer uit hoeft. Oké… alleen de aanhanger moet je ophalen, maar zelfs dat kunnen we voor je verzorgen. Hoe het proces werkt leggen we hieronder graag stap voor stap uit.

Reserveer direct
Reserveer de steenoven voor de gewenste datum. Je kunt ervoor kiezen om je reservering compleet te maken met pizzadeeg, saus, kaas en verse ingrediënten. Hiervoor hebben we drie handige pakketten samengesteld, zodat jij kiest hoeveel je door ons wilt laten verzorgen.
Zodra wij jouw reservering hebben ontvangen, zullen we binnen 24 uur bevestigen of de oven nog beschikbaar is. Je betaald pas nadat de reservering door ons is bevestigd.
Ophalen
Op de dag van de reservering kom je de aanhanger ophalen. Tijdens het ophalen controleren we samen de aanhanger en geven we je alle uitleg om jouw Pizza Experience een succes te maken.
De aanhanger weegt minder dan 750 kilo waardoor je deze met een B rijbewijs zelf kunt komen ophalen. Wel moet je een witte kentekenplaat meenemen en adviseren we je rustig te rijden wanneer je de aanhanger vervoert.


Oven opstoken
Nu kan de pret beginnen. Het opstoken duurt ongeveer 1 tot 1.5 uur dus begin vast voordat je honger hebt ????. Alle materialen, zoals aanmaakhout, brandhout en een aansteker om de oven op te stoken, worden meegeleverd.
Pizzadeeg
Heb je onze deegbollen aan je bestelling toegevoegd? Deze worden in deegkratten geleverd, zo blijven ze lekker vers. Eén deegbolletje is voldoende voor een pizza van circa 25cm. Wil je kleinere pizza’s, deel dan het bolletje in twee, drie of vier delen!
Tip voor de kids
Bak enkel de pizzabodem zonder saus of ingrediënten. Na 2 tot 3 minuten heb je een luchtige en krokante bodem. Bestrijk deze met Nutella, jam of ander zoet beleg voor een zoete pizza. Ook erg lekker als nagerecht!


Pizza beleggen
Heeft de oven een temperatuur van tussen de 350 en 400 graden bereikt, dan is het tijd om je pizza te beleggen. Welke pizza ga jij maken? De mogelijkheden zijn eindeloos en jij bepaald welke ingrediënten er op jouw pizza komen. Tip van de pizzabakker: Gooi ‘m niet te vol want dan word je pizza niet goed gaar.
Tip voor een voorafje
Prik na het uitrollen van de bodem gaatjes in het deeg. Besprenkel deze met Olijfolie en rozemarijn. Bak in 2 tot 3 minuten en je hebt een heerlijke focaccia.
Bakken & genieten
Met een temperatuur van tussen 300 – 400 graden bak je je pizza in 2 – 3 minuten gaar. Blijf erbij want iedere halve minuut is het tijd om je pizza een kwartslag te draaien. Op dit moment komt de ware pizzabakker in jou naar boven. Eet smakelijk ????.


Schoonmaken
Na een avondje bakken en gezelligheid komt er altijd het moment dat er moet worden opgeruimd.
Alle door ons verkregen spullen, waaronder het servies, de gastronormbakken en de pizzaoven, dienen schoon te worden teruggebracht. We leveren de instructies hiervoor mee. Geen zorgen! Het schoonmaken valt reuze mee ????.